Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)


Η πληροφόρηση βοηθά τα ζώα
Στον "Άργο", βασιζόμαστε στη γενναιοδωρία και στη στήριξη ατόμων όπως εσάς για να πραγματοποιήσουμε το ζωτικό μας έργο βοήθειας προς τα ζώα που υποφέρουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να είμαστε απόλυτα διαφανείς για το λόγο που χρειαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που σας ζητάμε όταν ασχολείστε μαζί μας και πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε.
Καθώς περιηγείστε στον ιστότοπο μας και όποτε επικοινωνείτε μαζί μας, συλλέγουμε πληροφορίες. Αυτό αποσκοπεί στην κατανόησή μας για το τι λειτουργεί και τι όχι, το οποίο βοηθά στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία μας. Όσο περισσότερο καταλαβαίνουμε τους υποστηρικτές μας και τους ανθρώπους με τους οποίους ασχολούμαστε, τόσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε να λειτουργήσουμε.
Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας και πάντα θα λαμβάνουμε κάθε εύλογο μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες σας είναι ασφαλείς.
Αυτή η πολιτική προστασίας ισχύει για όλες τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε ή επεξεργαζόμαστε σχετικά με εσάς.
"Προσωπικά Δεδομένα" είναι πληροφορίες ή συνδυασμοί πληροφοριών που θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, να επιτρέψουν την αναγνώρισή σας.
Διαβάστε προσεκτικά αυτήν την πολιτική, για να κατανοήσετε πώς και γιατί συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία.
Μπορείτε γενικά να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του "Άργου" χωρίς να απαιτούμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα προσωπικά δεδομένα αποκτώνται μόνο αν μας παράσχετε τα δεδομένα, για παράδειγμα, κατά την εγγραφή σας ως υποστηρικτή, την αγορά προϊόντων με το λογότυπο της Οργάνωσης, τη συμμετοχή σας σε κάποια έρευνα ή τη σύναψη σύμβασης.
Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της ιστοσελίδας διέπεται από τους κατωτέρω όρους, από τις σχετικές διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων για την προστασία του ατόμου από την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οδηγίες και κανονιστικές πράξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
  1. Υπεύθυνος Συλλογής και Επεξεργασίας
Υπεύθυνος για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όταν και εφόσον αυτά συλλέγονται δια της παρούσας Ιστοσελίδας είναι η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με την επωνυμία «Φιλοζωικό Σωματείο ο Άργος», Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6944-748968 [εφεξής ο «Άργος»].
  1. Γενικοί Όροι Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων
Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απόρρητη και ο Άργος λαμβάνει όλα τα ευλόγως απαραίτητα τεχνικά και λοιπά μέσα για τη διασφάλιση του απόρρητου χαρακτήρα της επεξεργασίας αυτής. Πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα έχει μόνο το εξουσιοδοτημένο, κατά περίπτωση και ανάλογα με το σκοπό επεξεργασίας, προσωπικό του Άργου ή /και το προσωπικό τρίτων εταιρειών, εκτελούντων την επεξεργασία, με τις οποίες έχει συμβληθεί ο Άργος και επεξεργάζονται τα δεδομένα για λογαριασμό του, υπό τον όρο τήρησης των σχετικών υποχρεώσεων εμπιστευτικότητας που περιλαμβάνονται στις σχετικές συμβάσεις.
Ως επισκέπτης της παρούσας Ιστοσελίδας, θα παραμένετε ανώνυμος. Τα δεδομένα που αποθηκεύουμε και αναλύουμε χρησιμοποιούνται μόνον για στατιστικούς σκοπούς, ενδεικτικά προκειμένου να βελτιώνουμε διαρκώς την Ιστοσελίδα μας και το περιεχόμενο της. Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στα αρχεία μας είναι το όνομα του παρόχου Internet που χρησιμοποιείτε, ο διαδικτυακός τόπος από τον οποίο επισκεφθήκατε την Ιστοσελίδα του Άργου, οι επί μέρους σελίδες της Ιστοσελίδας του Άργου  στις οποίες περιηγηθήκατε, η διεύθυνση IP σας καθώς και η ημερομηνία και η διάρκεια της περιήγησής σας στην Ιστοσελίδα.
  1. Ποια δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε
  • Προσωπικές πληροφορίες επικοινωνίας, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) και αριθμό τηλεφώνου (κινητού ή/και σταθερού). 
  • Ημερομηνία γέννησης. 
  • Χώρα κατοικίας και γλώσσα. 
  • Πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών, χρεωστικών/πιστωτικών καρτών και πληροφορίες πληρωμών. 
  • Πληροφορίες από αγορές και συναλλαγές που έγιναν από το e-shop μας. 
  • Πληροφορίες που μας υποβλήθηκαν από εσάς για να συμμετάσχετε σε κάποιον διαγωνισμό. 
  • Πληροφορίες που μας υποβλήθηκαν από εσάς κατά τη συμμετοχή σας σε κάποια έρευνα. 
  • Αρχεία επικοινωνίας μαζί σας είτε μέσω τηλεφώνου, email, μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. 
  • Αρχεία τηλεφωνικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής της κλήσης, του αριθμού τηλεφώνου σας και της διάρκειας της κλήσης. 
  • Πληροφορίες που τυχόν συλλέγονται αυτόματα από το σύστημα του υπολογιστή σας, όπως διεύθυνση IP, λειτουργικό σύστημα, τύπος φυλλομετρητή και άλλες τεχνικές πληροφορίες.
  1. Σκοπός της Επεξεργασίας
Σκοπός της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων τα οποία συλλέγονται δια του παρόντος δικτυακού τόπου είναι ο εξής:
  1. Έλεγχος της τήρησης των όρων χρήσης του παρόντος διαδικτυακού τόπου και η ορθή του χρήση
  1. Αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα που διαβιβάζονται από εσάς, στο πλαίσιο αποστολής του βιογραφικού σας σημειώματος για ανεύρεση εργασίας στον Άργο:
Η ελάχιστη αναγκαία επεξεργασία των δεδομένων αυτών για την αξιολόγηση του βιογραφικού σας σημειώματος και του εάν τα αναφερόμενα σε αυτό ανταποκρίνονται στη συγκεκριμένη θέση απασχόλησης στον Άργο, για την οποία αναζητείται προσωπικό καθώς και η προάσπιση των συμφερόντων του Άργου.
Εφόσον έχει ληφθεί η συγκατάθεσή σας, τα δεδομένα του βιογραφικού σας σημειώματός θα αποθηκεύονται από τον Άργο για σκοπό μελλοντικής χρήσης/ αξιολόγησής τους, σε περίπτωση νέων θέσεων απασχόλησης στον Άργο. Εφόσον δεν έχει ληφθεί η συγκατάθεσή σας, τα δεδομένα του βιογραφικού σημειώματός σας, μετά την κάλυψη της σχετικής θέσης απασχόλησης, για την οποία αποστείλατε το σημείωμα αυτό, θα διαγράφονται, εκτός εάν ο Άργος νομίμως δικαιούται ή υποχρεούται να τα διατηρεί.
  1. Οι κατωτέρω ενέργειες που συνδέονται με τους σκοπούς μας και την παρουσία μας στο διαδίκτυο:  
  • Για να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό για εσάς προκείμενου να σας προσφέρουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις επιθυμίες και προτιμήσεις σας.
  • Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι ιστοσελίδες μας θα λειτουργούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο σε όλες τις συσκευές σας.
  • Για να σας αποστέλλουμε νέα και πληροφορίες για τις δράσεις μας, ώστε να μπορείτε να αξιολογείτε το έργο μας και να σας δίνουμε τη δυνατότητα να έχετε ενεργό συμμετοχή στην προστασία τω ζώων.
  • Για να σας αποστέλλουμε νέα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα προκείμενου να γνωρίζετε για τυχόν προσφορές αλλά και για να σας προτείνουμε προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν προσωπικά.
  • Προκειμένου να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από σύμβαση με εσάς (συνηθέστερα δωρεάς ή αγοραπωλησίας) καθώς και να τηρούμε τις υποχρεώσεις που μας επιβάλει η νομοθεσία.
  • Για να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε σε δια δραστικές ενέργειες μέσω τις ιστοσελίδας μας.
  • Για να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς που διοργανώνουμε και εν συνεχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας εφόσον δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό.
  • Για να σας ζητήσουμε να συμμετάσχετε σε έρευνες που διοργανώνουμε.
  • Για να αποθηκεύσουμε πληροφορίες για τις προτιμήσεις σας, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για να λαμβάνετε νέα και πληροφορίες με βάση αυτές τις προτιμήσεις.
  • Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να διευθετήσουμε διαφορές που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί μεταξύ μας.
  • Για να σας ενημερώνουμε για τυχόν αλλαγές στους όρους χρήση μας.
  • Για να ικανοποιήσουμε τυχόν έννομα συμφέροντά μας.
  • Κατ’ εξαίρεση στις εξής περιπτώσεις: (i) όταν μας το επιβάλουν νομοθετικές διατάξεις, (ii) όταν είναι απαραίτητο προκειμένου να θεμελιώσουμε, να ασκήσουμε ή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα έννομα συμφέροντά μας και (iii) όταν είναι απαραίτητο να διαφυλάξουμε τα ζωτικά σας συμφέροντα ή τα ζωτικά συμφέροντα οποιουδήποτε άλλου φυσικού προσώπου. 
Η νομική βάση της επεξεργασίας μπορεί να διαφέρει κάθε φορά, αλλά συνήθως συνοψίζεται σε μία από τις εξής: (i) η τήρηση υποχρεώσεων από σύμβαση μεταξύ μας, (ii) όπου τυχόν υπάρχουν νόμιμα συμφέροντά μας, τα οποία δεν συγκρούονται με τα δικά σας δικαιώματα, (iii) όπου μας έχετε δώσει την ελεύθερη και ρητή συγκατάθεσή σας και (iv) όπου έχουμε τη νομική υποχρέωση να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα (π.χ. υποχρέωση από το φορολογική νομοθεσία).
  1. Τρόπος Συλλογής Δεδομένων
Τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται με τη δική σας ελεύθερη συγκατάθεση ή για να εκτελεστεί σύμβαση που έχετε συνάψει μαζί μας (συνήθως δωρεά ή αγοραπωλησία). Σε διάφορες περιοχές της ιστοσελίδας μπορεί να σας ζητηθεί να παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό, να αγοράσετε ένα προϊόν ή να εγγραφείτε σε κάποια λίστα επικοινωνίας για να λαμβάνετε νέα και πληροφορίες για τις δράσεις μας. 
Τα προσωπικά σας δεδομένα που θα συλλεχθούν καθώς και οι λόγοι για τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν θα σας εξηγούνται με ξεκάθαρο, σαφή και κατανοητό τρόπο στο σημείο που θα σας ζητηθεί να μας χορηγήσετε και τη συναίνεση σας για τη συλλογή και  επεξεργασία τους. 
Στις ιστοσελίδες μας ενδέχεται να χρησιμοποιούμε διατάξεις cookies για να συλλέξουμε πληροφορίες για εσάς αλλά όχι για να κάνουμε διαφημιστικές ενέργειες με ειδικά εργαλεία μέσω διαδικτύου. 
  1. Χρόνος Αποθήκευσης Δεδομένων
Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για τους ανωτέρω σκοπούς, όπως αναλυτικά περιγράφονται, ή για όσο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι απαραίτητο από νομική υποχρέωση (π.χ. φορολογική νομοθεσία). 
Σε περίπτωση που παρέλθει το ανωτέρω εύλογο χρονικό διάστημα τα προσωπικά σας δεδομένα ανωνυμοποιούνται και χρησιμοποιούνται για στατιστικούς και μόνο σκοπούς.
  1. Αποδέκτες των Δεδομένων
Αποδέκτες των δεδομένων για: 
α. Στοιχεία που υποχρεούται ή δικαιούται ο Άργος να ανακοινώνει βάσει σύμβασης, νομοθετήματος, δικαστικής και κανονιστικής αποφάσεως δύναται να είναι: δημόσιες και ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, δικαστικές αρχές καθώς και δημόσιοι λειτουργοί
β. Όλα τα αναγκαία για την επίτευξη κάθε συγκεκριμένου σκοπού επεξεργασίας στοιχεία: η Διοίκηση και οι εκάστοτε σχετικές υπηρεσίες του Άργου .
Ο Άργος δε θα αποκαλύπτει, εκχωρεί, ανταλλάσσει, παραχωρεί ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο διαθέτει χωρίς τη συγκατάθεσή σας σε τρίτα, φυσικά ή νομικά, πρόσωπα, προσωπικά σας δεδομένα, πλην των περιπτώσεων που αναφέρονται ανωτέρω εντός του πεδίου εφαρμογής των υποχρεωτικών εθνικών νομοθετικών διατάξεων.
  1. Ασφάλεια των Δεδομένων
Ο Άργος εφαρμόζει τα πλέον βέλτιστα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας για την προστασία των δεδομένων σας, τα οποία διαχειριζόμαστε ενάντια στην ακούσια ή σκόπιμη χειραγώγηση, απώλεια ή καταστροφή και κατά της πρόσβασης από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Τα μέτρα ασφαλείας μας βελτιώνονται συνεχώς σύμφωνα με την τεχνολογική πρόοδο. Ο Άργος αποθηκεύει πληροφορίες σχετικές με την προστασία δεδομένων μόνο σε ασφαλισμένα συστήματα που βρίσκονται στη Ελλάδα. Μόνο λίγα εξουσιοδοτημένα άτομα και πρόσωπα που έχουν δεσμευτεί να βελτιώσουν την προστασία των δεδομένων, τα οποία συμμετέχουν στην τεχνική, διοικητική ή συντακτική επίβλεψη δεδομένων, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.
  1. Δικαιώματα ως προς τα προσωπικά σας δεδομένα 
Υπό συγκεκριμένες κάθε φορά προϋποθέσεις έχετε τα παρακάτω δικαιώματα:
  • Να ζητήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων μας, τα οποία συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε
  • Να ζητήσετε να διορθώσουμε οποιεσδήποτε εσφαλμένες ή ανακριβείς πληροφορίες ή δεδομένα που σας αφορούν συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε
  • Να ζητήσετε να διαγράψουμε οριστικά τις πληροφορίες και τα δεδομένα σας που έχουμε συλλέξει για εσάς
  • Να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας, όπου αυτή η επεξεργασία γίνεται με βάση τα δικαιολογημένα έννομα συμφέροντά μας
  • Να ανακαλέσετε τη συναίνεση στην επεξεργασία των δεδομένων σας, όπου αυτή η επεξεργασία βασίζεται στη συναίνεση που μας έχετε δώσει
  • Να ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας στην απολύτως απαραίτητη για το σκοπό της τόσο ως προς τα στοιχεία που συλλέγουμε όσο και ως προς το χρόνο που τα διατηρούμε
  • Να ζητήσετε να μεταβιβάσουμε ή να διαβιβάσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος μας υποδείξετε
  • Να διαγραφείτε από λίστες επικοινωνίας που έχετε εγγράφει και να μην λαμβάνετε πλέον email, sms, τηλέφωνα κ.λπ. από εμάς 
Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας δεν θα πληρώσετε κάποια αμοιβή ή αντίτιμο. Παρόλα αυτά αν κατά την επεξεργασία του αιτήματός διαπιστωθεί ότι για να ολοκληρώσουμε το αίτημα σας, ο οργανισμός μας μπορεί να υποστεί δυσανάλογη επιβάρυνση ή ότι το αίτημα σας είναι παντελώς αβάσιμο ή υπερβολικό τότε μπορεί να σας επιβάλουμε κάποιο εύλογο ποσό ως έξοδα επεξεργασίας του αιτήματος.
  1. Cookies
Ο Άργος ενδέχεται να χρησιμοποιεί διατάξεις (cookies), με σκοπό τη διενέργεια ή τη διευκόλυνση της διαβίβασης μιας επικοινωνίας μεταξύ του Άργου και του χρήστη, μέσω του δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Οι εν λόγω διατάξεις (cookies), εφόσον έχετε επιλέξει να τα δέχεσθε, βάσει σχετικών παραμετροποιήσεων του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή, είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται τοπικά στην προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο του ατόμου που επισκέπτεται τη σελίδα. Οι διατάξεις (cookies) καθιστούν δυνατή την αναγνώριση του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή σας.
Από αυτά τα δεδομένα, τα προφίλ για χρήση δημιουργούνται με ψευδώνυμο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διατάξεις (cookies) ή εικονοστοιχεία (pixel tags). Αυτά τα δεδομένα συλλέγονται ανώνυμα για να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μάρκετινγκ και βελτιστοποίησης. Όλα τα δεδομένα επισκεπτών αποθηκεύονται χρησιμοποιώντας ένα ανώνυμο αναγνωριστικό χρήστη και μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα προφίλ χρήσης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διατάξεις (cookies) για τη συλλογή και αποθήκευση αυτών των δεδομένων, αλλά τα δεδομένα παραμένουν αυστηρώς ανώνυμα. Τα δεδομένα δεν θα χρησιμοποιηθούν για την προσωπική αναγνώριση ενός επισκέπτη και δεν θα συγκεντρωθούν μαζί με προσωπικά δεδομένα. Η συλλογή και αποθήκευση δεδομένων μπορεί να απορριφθεί ανά πάσα στιγμή για τις επόμενες υπηρεσίες.
Οι ετικέτες pixel, web beacons, GIF ή παρόμοια εργαλεία (όλα εφεξής αναφερόμενα ως εικονοστοιχεία “pixel tags”) χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση του όγκου χρήσης μιας ιστοσελίδας και τη στατιστική αύξηση των ποσοστών απόκρισης. Τα pixel tags μας επιτρέπουν να μετράμε τους χρήστες, που επισκέπτονται τις συγκεκριμένες δευτερεύουσες σελίδες ενός Ιστότοπου και να εκτελούν τις υπηρεσίες μας με εμπορικά σήματα και να μας βοηθάει να υπολογίζουμε και να βελτιστοποιούμε την απόδοση ή τους ιστότοπους μας.
Τα δεδομένα που συλλέγονται με τεχνολογίες etracker δεν χρησιμοποιούνται για την προσωπική αναγνώριση του επισκέπτη στον ιστότοπο και δεν ενοποιούνται με προσωπικά δεδομένα σχετικά με τον κομιστή του ψευδώνυμου χωρίς τη ρητή και σαφή συγκατάθεση του συγκεκριμένου προσώπου. Η συλλογή και η αποθήκευση δεδομένων μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντιταχθεί με ισχύ στο μέλλον.
Μπορείτε να ρυθμίσετε το φυλλομετρητή (browser) του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή κατά τέτοιο τρόπο ώστε, είτε να σας προειδοποιεί για τη χρήση των διατάξεων (cookies) σε συγκεκριμένα πεδία της παρούσας ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης διατάξεων (cookies) σε καμία περίπτωση.
  1. Ειδικοί Σύνδεσμοι
Οποιαδήποτε τυχόν διασύνδεση του παρόντος δικτυακού τόπου μέσω ειδικών συνδέσμων και ανακατευθύνσεων (links, hyperlinks, banners) σε οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο δεν συνεπάγεται την εκ μέρους του Άργου ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης για την πολιτική που ακολουθείται στην παρούσα Ιστοσελίδα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
  1. Ανήλικοι Χρήστες
Ο Άργος περιορίζει τη χρήση της παρούσας Ιστοσελίδας μόνο σε ενηλίκους χρήστες. Περαιτέρω, πρόθεση του Άργου είναι να μη συλλέγει προσωπικά δεδομένα ανηλίκων που τυχόν έχουν πρόσβαση στο δικτυακό της τόπο, κατά παράβαση των ανωτέρω οριζόμενων. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτό δεν είναι εφικτό να διασφαλιστεί/ επιβεβαιωθεί από τον Άργο, τυχόν ανήλικοι χρήστες του δικτυακού τόπου που διαβιβάζουν, μέσω αυτού, προσωπικά τους δεδομένα στον Άργο, υποχρεούνται και αναμένεται να έχουν λάβει τη συγκατάθεση των ασκούντων τη γονική μέριμνα αυτών ή των τυχόν επιτρόπων τους. Συνίσταται δε στους ενήλικους να ασκούν τη δέουσα εποπτεία των υπ’ ευθύνη τους ανηλίκων κατά την περιήγηση των τελευταίων στο διαδίκτυο και ιδίως στην παρούσα Ιστοσελίδα.
  1. Τροποποίηση των παρόντων όρων
Ο Άργος δύναται να προβαίνει οποτεδήποτε σε τροποποίηση των παρόντων όρων προστασίας προσωπικών δεδομένων, στο πλαίσιο της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, κάθε δε τροποποίηση θα ισχύει από την ανάρτηση της στην παρούσα Ιστοσελίδα.
  1. Επικοινωνία 
Για τυχόν άσκηση των δικαιωμάτων σας αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση effie_argos@hotmail.com 
Σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι από το πώς επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα και πως σας εξυπηρετούμε για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας τότε έχετε δικαίωμα να απευθύνετε καταγγελία ή παράπονο στην σχετική αρμόδια εποπτική αρχή:  
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 
Ταχυδρομική Διεύθυνση:
Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600
Fax: +30-210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr 
Όλα τα σχετικά θέματα στον οργανισμό μας επιβλέπονται από τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του Οργανισμού μας στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για οποιεσδήποτε απορίες, διευκρινίσεις, υποβολή παραπόνων και αιτημάτων 
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΡΓΟ 
Έφη Δόδουρα
"Άργος", Μουδανιών 20, Τ.Κ. 56728, Νεάπολη, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 6944-748968