Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Μια γυναίκα αγόρασε ένα σχεδόν πεθαμένο ψαράκι γυάλας...

Πριν από λίγο καιρό, η Victoria Schild, πηγαίνοντας για τα ψώνια της σε ένα υποκατάστημα των Walmart, κοντοστάθηκε σε ένα μάλλον παρατημένο ενυδρείο του μαγαζιού. 


Μέσα του πέθαινε ένα μικρό ψάρι. Η κοπέλα ζήτησε να το αγοράσει, παρά τις συμβουλές των ανθρώπων του καταστήματος ότι είναι ετοιμοθάνατο και σε κακή κατάσταση.
        

Έφυγε από εκεί, με το μικρό κατάμαυρο ψαράκι, που έμοιαζε να του έχουν κόψει την ουρά και τα πτερύγια. Όταν συμβουλεύτηκε το petshop της γειτονιάς της, της είπαν ότι το ψάρι ήταν τόσο κακοπαθημένο και έμεινε για τόσο καιρό σε ακατάλληλο νερό, που είχε μόνο λίγες ώρες ζωής ακόμη.       


Όμως, η κοπέλα απάντησε ότι δεν ήθελε να το αφήσει να πεθάνει εκεί και ότι θα έκανε ό,τι μπορούσε για να είναι αυτές οι ώρες λίγο πιο όμορφες απ' όσες είχε ζήσει μέχρι τότε. Καθαρό νερό, τροφή και βιταμίνες, φίλτρα για τη μικρή του γυάλα ήταν όσα μπορούσε να του παρέχει. 



Ο μικρός ήταν εκεί το επόμενο πρωί. Και το μεθεπόμενο. Και σταδιακά άρχισε να βάζει μερικά γραμμάρια.        



Σε λίγες μέρες, τα πτερύγια του είχαν θεραπευθεί και η ουρά του τον βοηθούσε στο κολύμπι του. Η Schild τον βάφτισε Argo για τον ηρωισμό και την πάλη του και όπως είπε στο Dodo αυτό ήταν αρκετό για εκείνη, ότι δηλαδή ο φίλος που έσωσε επέζησε.       



Όμως, αυτός ο μικρός φίλος της έκρυβε κι άλλες εκπλήξεις. Λίγες μέρες καλής ζωής ακόμη ήταν αρκετές για να αρχίσουν να αναδεικνύονται τα πανέμορφα χρώματα της ουράς και των πτερυγίων του.        

«Μετά από μία εβδομάδα σε καθαρό ζεστό νερό, με φάρμακα και την ελάχιστη φροντίδα είχε αρχίσει να καλυτερεύει. Και ήξερα ότι μέσα σ' αυτό το καταρρακωμένο τόσο δα πλάσμα ζει ένα πραγματικά όμορφο ψάρι. 



Αλλά εκείνο που πραγματικά με συγκίνησε ήταν η θέληση του να κρατηθεί στη ζωή και η σπίθα που ποτέ δεν έχασε από μέσα του», είπε η κοπέλα.    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου