ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!

Οι εθελοντές μας είναι πολύτιμοι!

Αλλά δυστυχώς στη χώρα μας είναι και σπάνιοι! 

Αν βαρεθήκατε να βλέπετε εικόνες φρίκης στο δρόμο και στο  Internet, αν θέλετε κι εσείς να βοηθήσετε πρακτικά τα αδεσποτάκια, αν θέλετε να μπείτε σε μια «οικογένεια» όπου θα σας αγκαλιάσουν ομοϊδεάτες «παλαβοί», αν …το λέει η καρδιά σας! …τότε είστε στο σωστό μέρος!

Προς το παρόν αναλαμβάνουμε μόνο περιστατικά από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό προτιμούμε οι εθελοντές μας να μένουν στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές. Και πάλι, ακόμη και από μακριά, σίγουρα μπορείτε να βρείτε έναν τομέα για να βοηθήσετε!

Συμπληρώστε τη «Φόρμα Επικοινωνίας» στα δεξιά για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Συμπεριλάβετε το κείμενο «Θέλω να γίνω εθελοντής!», το τηλέφωνό σας και τις ώρες που μπορούμε να σας καλέσουμε, τους τομείς που σας ενδιαφέρει να βοηθήσετε (τους αναφέρουμε αναλυτικά πιο κάτω), αν έχετε προηγούμενη σχετική εμπειρία ή όχι.

Οι εθελοντές μας, πέρα από την ηθική ικανοποίηση, έχουνε και προνόμια!  Κατά καιρούς η ομάδα μας εξασφαλίζει τροφές, φθηνές στειρώσεις κ.ά. Φυσικά, οι πρώτοι που ενημερώνονται και μπορούν να επωφεληθούν, είναι οι ενεργοί εθελοντές μας και τα μέλη μας!

ΤΟΜΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

- «Στο δρόμο»: Αν έχετε αυτοκίνητο, είναι πολύ χρήσιμο εδώ. Αλλά και αν δεν έχετε, πάλι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Οι εθελοντές «του δρόμου» μεταφέρουν τραυματισμένα ή άρρωστα ζωάκια στον κτηνίατρο, βοηθούν σε απεγκλωβισμούς, πιάνουν αδεσποτάκια για στείρωση. Μπορείτε να μας δηλώσετε συγκεκριμένες μέρες και ώρες διαθεσιμότητας και να είστε σίγουροι πως δεν θα σας ενοχλήσουμε πέρα από αυτές! Αν δεν έχετε εμπειρία, ένας «παλιός» θα είναι μαζί σας στις πρώτες σας αποστολές!

- «Σπίτια Φιλοξενίας»: Το μόνο που χρειάζεται εδώ είναι μια γωνίτσα στο σπίτι σας για να φιλοξενήσετε ένα ζωάκι έως ότου αναρρώσει και γυρίσει στη γειτονιά του ή μέχρι να υιοθετηθεί. Ακόμη κι αν δεν είχατε ποτέ ζωάκι, μην ανησυχείτε, θα είμαστε συνέχεια δίπλα σας!

- «Fundraising/εκδηλώσεις»: Σας αρέσουν οι προκλήσεις? Είστε άτομο οργανωτικό, μεθοδικό, δημιουργικό, με έμπνευση? Αν ναι, αυτός είναι ο τομέας όπου θα ξεδιπλώσετε τα ταλέντα σας!  Μπορείτε να οργανώσετε έναν έρανο, ένα γκαλά, ένα παζάρι, οτιδήποτε πιστεύετε πως μπορεί να συγκεντρώσει χρήματα για στειρώσεις και περιθάλψεις αδέσποτων. Εδώ μπορούν να συμμετέχουν ακόμη και ανήλικοι εθελοντές, π.χ. διοργανώνοντας έναν έρανο στο σχολείο τους!

- «Από το σπίτι μου»: Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να βοηθήσετε σε τίποτα από τα παραπάνω, πάλι μπορούμε να σας βρούμε «δουλειά» στα μέτρα σας!  Αρκεί ένας υπολογιστής και σύνδεση στο Internet. Μπορείτε να βοηθήσετε με την αναδημοσίευση αγγελιών για ζωάκια που ψάχνουν σπίτι, με την εξεύρεση πόρων, με την οργάνωση του αρχείου μας και άλλα πολλά!

Διαλέξτε λοιπόν τι σας ταιριάζει περισσότερο και …ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε! Να θυμάστε πως μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα, να σώσουμε ζωές!