Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Το viral βίντεο με τον «αρουραίο που κάνει μπάνιο σαν άνθρωπος» δεν δείχνει αυτό που νομίζουμε...

Σίγουρα θα έχει δει κάπου στα social media το βίντεο με «τον αρουραίο που κάνει μπάνιο σαν άνθρωπος». Φαίνεται εξωπραγματικό. Ναι, γιατί είναι. 


Το βίντεο, που τραβήχτηκε στο Περού, σύμφωνα με το Newsweek, σχολιάστηκε από ειδικούς στα τρωκτικά, οι οποίοι εξήγησαν ότι σίγουρα αυτό που βλέπουμε δεν είναι έναν αρουραίο να απολαμβάνει το μπάνιο του, με σαπούνι, σαν άνθρωπος. 
Καταρχήν, το ζώο του βίντεο δεν είναι αρουραίος. Σύμφωνα με τον Dallas Krentzel, καθηγητής Εξελικτικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, που εξειδικεύεται στα τρωκτικά, το ζώο αυτό ονομάζεται pacarana, ένα είδος τρωκτικού που ζει στην Νότια Αμερική. «Με αυτό το μεγάλο κεφάλι του, την όρθια στάση στα δύο πίσω πόδια, τα ευέλικτα άκρα, την κοντή ουρά και το χρώμα της γούνας του, το συγκεκριμένο ζώο ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά του pacarana», εξηγεί.
Είναι λογικό οι κινήσεις των άκρων του να δείχνουν σαν να κάνει μπάνιο, εξηγεί ο Krentzel αφού τα χρησιμοποιεί πολύ στην αναζήτηση της τροφής και στο φαγητό.
Επίσης, το πιο πιθανό για τον Krentzel είναι να κάνει αυτές τις κινήσεις γιατί θέλει να βγάλει από πάνω του κάτι που τον ενοχλεί, στην προκειμένη περίπτωση, το σαπούνι. Για τον Krentzel αυτός ο τρόπος «μπάνιου» δεν είναι φυσιολογικός για ένα pacarana. Αντίθετα, είναι μη ασφαλές και πιθανότατα απάνθρωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου