Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Η Ντροπή της Ανθρωπότητας

Αν και τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια ενημέρωσης για τα Puppy Mills (φάρμες κουταβιών) οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ή δεν ενδιαφέρονται για την ύπαρξη τους! 
Ας δούμε όμως αρχικά τι είναι τα Puppy Mills...
Τα Puppy Mills εν ολίγοις είναι  “εργοστάσια” παραγωγής κουταβιών ή γατών ράτσας
Ναι καλά διαβάσατε! 
Χώροι που φυσικά δεν πληρούν υγειονομικούς κανόνες αλλά ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και το χειρότερο σενάριο που μπορεί ο ανθρώπινος νους να φανταστεί. Μικροσκοπικά κλουβιά, τις περισσότερες φορές υπερυψωμένα και με πάτωμα από μεταλλικό πλέγμα για να πέφτουν από κάτω οι ακαθαρσίες (ναι, τα σκυλιά πατάνε πάνω σε πλέγμα…), τρέφονται ελάχιστα και με την χειρότερη τροφή, συνήθως υπολείμματα, ψωμιά κτλ. Πολλές φορές δεν έχουν ούτε νερό. 

Στερημένα από νερό και τροφή, στοιβαγμένα μέσα στα κλουβία τους γεννάνε και ξαναγεννάνε από τον πρώτο τους οίστρο και μετά, χωρίς διάλειμμα, χωρίς φροντίδα και όταν δεν μπορούν να γεννήσουν θανατώνονται αφού είναι πια “άχρηστες”. Το ζευγάρωμα γίνεται χωρίς προγραμματισμό ή έλεγχο για κληρονομικές αρρώστιες και για συγγένεια!
Προφανώς τα κουτάβια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας για πολλούς λόγους: εξασθένιση της μάνας, κληρονομικά, στενός και ακατάλληλος χώρος διαμονής, άσχημη διατροφή (ακόμα και αν θηλάζουν η μάνα τρέφεται πραγματικά χάλια), αιμομιξίες, βρώμα και ακαθαρσίες και πολλά άλλα.

Τα κουτάβια απομακρύνονται από τη μητέρα τους μετά από ελάχιστες εβδομάδες, φορτώνονται σε ένα φορτηγό και αρχίζουν να μοιράζονται... 


Κάθε φορά που βλέπεις τα πολύ χαριτωμένα κατά τα άλλα κουταβάκια και γατάκια στις βιτρίνες των Pet Shop να έχεις στο μυαλό σου ότι οι γονείς του δε μεγάλωσαν στα καταπράσινα λιβάδια με στοργή και αγάπη. 



Κακοποιήθηκαν από την ημέρα που γεννήθηκαν και σε λίγο μπορεί να θανατωθούν, όχι γιατί έχουν κάποια ανίατη αρρώστια, αλλά γιατί πολύ απλά δεν είναι όσο παραγωγικά θα ήθελαν οι θύτες τους. 

Κάθε φορά που αγοράζεις ζώο συντροφιάς επικροτείς άθελα σου τα θλιβερά αυτά "εργοστάσια". 

Τα Puppy Mills δεν είναι μια ιστορία που αφορά χώρες μακρινές. 


Συμβαίνει ΤΩΡΑ και συμβαίνει (παρανόμως φυσικά) ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου