Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Τέλος στην αληθινή γούνα και για τον Michael Kors

Την τελευταία τάση στη βιομηχανία της μόδας με διάσημου οίκους και σχεδιαστές να λένε «όχι» στην αληθινή γούνα αποφάσισε να ακολουθήσει ο Michael Kors, που ανακοίνωσε πως από το 2018 δεν θα χρησιμοποιεί το υλικό στην παραγωγή οποιουδήποτε από τα προϊόντα του.


Ο όμιλος του Michael Kors ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αφαιρέσει σταδιακά την γούνα από όλες τις συλλογές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.

Η νέα πολιτική αντικατάστασης της αληθινής γούνας με άλλες εναλλακτικές θα εφαρμοστεί σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας, που περιλαμβάνει τα brands Michael Kors και Jimmy Choo.




Ο σχεδιαστής Michael Kors εξαγόρασε τον Ιούλιο τον βρετανικό οίκο Jimmy Choo αντί 1 δισ. ευρώ.

«Λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων στην κατασκευή, έχουμε πλέον την δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια αίσθηση πολυτέλειας χωρίς να χρησιμοποιούμε γούνα ζώων. Θα παρουσιάσουμε αυτές τις νέες τεχνικές στα επερχόμενα σόου μας τον Φεβρουάριο», δήλωσε ο Michael Kors.

Στο παρελθόν η PETA έχει ζητήσει επανειλημμένα στον σχεδιαστή να αλλάξει την πολιτική τους απέναντι στη χρήση αληθινής γούνας και πριν μερικούς μήνες ακτιβιστές είχαν εισβάλλει στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, όπου ο ίδιος έδινε συνέντευξη, μιμούμενοι κραυγές ζώων και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων τους. Επίσης έχουν πραγματοποιήσει πολλές φορές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από καταστήματα της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου